Kezdőlap tervezet

„Az összetartozás a természetem. Ezért mindenhová tartozom, ahogy mindenki más is.
Beleértve téged is. Igen. Te is!
Minden történeteddel, szorongásoddal és fájdalmaddal együtt. Igen. Mindenhova és mindenkihez tartozol. Minden kultúrában, közösségben és körülményben.
Ebbe a testbe tartozol. Ebben a pillanatban ide tartozol. Ehhez a lélegzetvételhez tartozol, és a következőhöz is. Mindig is ide tartoztál.
Amikor nem tetszik a vicc, akkor is ide tartozol. Amikor te vagy az egyetlen a fajodból, egyedül vagy fogyatékosságoddal vagy szexualitás irányultságoddal. Te is ide tartozol.
Amikor megbántva érzed magad. Vagy amikor megbántottál valakit. Ide tartozol.
Amikor az utolsó dollárod is fogytán van, és esedékes a lakbér. Ide tartozol.
Amikor úgy érzed, hogy elárasztanak az emberi szörnyűségek, akkor is ide tartozol. Amikor beteg vagy. Ide tartozol.
Amikor mindenki más megházasodik, amikor nem tudod, mit kezdj az életeddel. Ide tartozol.
Amikor úgy érzed a világ szétesik. Ide tartozol. És akkor is, amikor úgy érzed, hogy nem tartozol sehova, akkor is ide tartozol.”
– Selassie Sebene

P1100955-2(1)

Üdvözöllek
Adamcsek Alíz vagyok, mindfulness tanár.

Mivel foglalkozom?

Mindfulness és együttérzés alapú meditációs tanfolyamokat, gyakorlónapokat, egyéni és csoportos mentoringot tartok. Célom, hogy segítsek az embereknek megtalálni belső egyensúlyukat a mindfulness meditáció gyakorlásán keresztül. Hiszem, hogy mindenkiben eredendően lakozik egy belső bölcsesség, ami csak arra vár, hogy végre rátaláljunk, hogy onnantól fogva mutathassa az utat, hogy önazonosan élhessünk.

Mi a mindfulness?

A mindfulness-t metafórikusan egy madárhoz szokták hasonlítani, melynek egyik szárnya a tudatosság, a másik szárnya pedig az együttérzés. Mindkét szárny szükséges ahhoz, hogy repülni tudjunk.
A tudatosság segít abban, hogy a figyelmünket a jelen pillanatra tudjuk irányítani és így valós időben tudatába kerüljünk annak, amit mondunk, érzünk és teszünk anélkül, hogy az érzelmek és a szokásaink túlzottan eluralkodnának rajtunk. Az együttérzés szárnya pedig segít minket abban, hogy szeretettel és elfogadással forduljunk magunk, mások és a jelen pillanat felé, akkor is, amikor a jelen pillanat nem az elvárásaink vagy elképzeléseink szerint alakul.
A mindfulness alapja a buddhizmus, azonban nem kell buddhistának lenned a mindfulness gyakorlásához.

Hogyan támogatja az életem a meditáció?

 Lehetővé teszi számunkra, hogy: 

  • a stressz levezetését és a nagyobb nyugalom megtapasztalását,
  • felfedezzük a test és elme kapcsolatát,
  • jobban tudjunk kapcsolódni az érzéseinkhez,
  • megértsük, hogy kik vagyunk, a félelmeinken és az önítélkezésen túl,
  • felfedezzük belső erőforrásainkat, amelyek megváltoztathatják mindennapi életünket,
  • új perspektívából lássuk az életünket,
  • megszeressük és elfogadjuk azt, akik vagyunk

Fontos megjegyezni, hogy az eredmények nagyban függenek az következetességtől és a gyakorlás iránti elkötelezettségtől. Emellett a meditáció kiegészítő megközelítés, és szükség esetén nem helyettesítheti a szakszerű orvosi vagy pszichológiai kezelést.

close-up-hand-meditating-gesture(1)
Programok

Hogyan válassz? Ha most kezded járni a tudatosság útját, a mindfulness tanfolyam kiváló választás lehet, mivel megadja az alapot a tudatos jelenlét gyakorlásához. A mindfulness tanfolyam után az önegyüttérzés tanfolyam lehet egy következő lépés.
A csoportos mentoring azoknak az elkötelezett és haladó gyakorlóknak szól, akik már részt vettek mindfulness vagy vipassana tanfolyamon, aktívan gyakorolnak és szeretnének tovább fejlődni a tudatosság útján.
A tematikus gyakorlónapok kezdő és haladó gyakorlóknak is kiváló lehetőséget kínálnak. Ezek a napok lehetőséget adnak a haladóbbaknak az elmélyülésre, a kezdők pedig betekintést kaphatnak a mindfulness világába anélkül, hogy hosszabb tanfolyamra köteleződnének el.
Az elvonulások között találsz kezdőknek és haladóknak szólót is.

Visszajelzések

Kosár (0)

Kosár