Mindfulness tanfolyam

A Mindfulness egy gyakorlás, ami megtanít arra, hogyan helyezd át a figyelmedet szeretettel és gyengédséggel a jelen pillanatba. Az elme szokása az, hogy folyamatosan elkalandozik, vagy a múltban vagyunk vagy a jövőben, emiatt gyakran tapasztalunk nyugtalanságot, szorongást, stresszt és feszültséget az életünkbe. Ma már számos kutatás bizonyítja, hogy a Mindfulness elsajátítása segíti az itt és mostba való visszatérést, ami jelentősen csökkenti a stresszt és nagymértékben javítja az életminőséget.Az általam tartott Mindfulness tanfolyam Jack Kornfield Theravada szerzetes, pszichológus és Tara Brach pszichológus munkáján alapszik. (nem MBSR módszertan) A tanfolyam a buddhista tanításokat pszichológiai megközelítésben mutatja be és tudományos eredményekkel is alátámasztja ezeknek az évezredes tanoknak a működését.

Mikor érdemes elgondolkodnod a tanfolyam elvégzésén?

 •  ha szorongással küzdesz
 • ha gyakran és könnyen elkalandozik a figyelmed és nehéz koncentrálnod
 • ha stresszesnek és kimerültnek érzed magad
 • ha nehéz magad felé együttérzést gyakorolnod
 • ha evési nehézségeid vannak
 • ha túl gyakran fókuszálsz a negatív érzéseidre
 • ha a kapcsolataid nem olyan mélyek és erősek, mint amennyire szeretnéd

Mit nyújthat számodra a Mindfulness?

 • A rendszeres meditációs gyakorlás hatással van az immunrendszer működésére, és javítja az alvásminőséget.
 • Jótékonyan hat az elmére. Elősegíti a pozitív érzelmi állapotokat és csökkenti a negatívakat, tehát jó hatással van a stresszre.
 • A kutatások kimutatták, hogy hatására könnyebben tanulunk, jobb lesz az emlékezetünk, könnyebben kezeljük az érzelmeinket és empatikusabbá válunk.
 • Segíti a fókuszunkat, kevésbé lesz elterelhető a figyelmünk, így jobb döntéseket tudunk hozni.
 • Jó hatással van a kapcsolatainkra, a konfliktusainkat több megértéssel és együttérzéssel tudjuk kezelni.
 • Hatással van arra, hogyan látjuk magunkat. Javul a testképünk, a magabiztosságunk és kevésbé érintenek meg a negatív kritikák. Több szeretettel és elfogadással viszonyulunk önmagunkhoz.

Mi jár még a tanfolyamhoz?

 •  Minden alkalomhoz külön refexiós lapot fogsz kapni, ami segít abban, hogy még jobban elmélyítsd az adott témához kapcsolódó tudásod.
 • Minden alkalomhoz külön meditációs hanganyagot fogsz kapni, ami támogatja a gyakorlásodat.
 • A tanfolyam közben vagy végén 60 perces ingyenes beszélgetés, ha olyan kérdésed van, amit a csoportban nem szeretnél feltenni.

A tanfolyam tematikája:

1: A Mindfulness alapjai
2: A légzés ereje
3: Felébredni a testben
4: Az érzelmek tudatosítása
5: A gondolatok hatása az elmére és a testre
6: Szeretni és elfogadni önmagunk
7: Félelmeink és erőforrásaink
8: Szeretni és elfogadni másokat
9: A szándék fontossága
10: Ki vagyok én?

A következő tanfolyam SZEMÉLYESEN 2023 március 23-án indul.
A tanfolyam helyszíne: Budapest, XIII. kerület, Pannónia utca 9
A tanfolyam időtartama: 18:00 – 20:00
A tanfolyam ára: 50,000 Ft (amennyiben anyagi helyzeted nem engedi az összeget, kérlek vedd fel velem a kapcsolatot; részletfizetés is megoldható)

Értékelések

 1. Attila

  Teljesen laikusként, teljesen kezdőként érkeztem a tanfolyamra, és a mindfulness valóságos nagyköveteként távozok róla. Szívesen ajánlanám bárkinek, tényleg bárkinek. Olyan egyértelműen hatékony és építő dolog ez, amit meggyőződésem szerint néhány generáció múlva sok helyen beépítenek majd a közoktatásban is. Gratulálok a tanfolyamhoz, nagyon színvonalasnak éreztem az elejétől a végéig.

 2. Fruzsi

  Szívből ajánlom mindenkinek a tanfolyamot, aki szeretne jobban befelé figyelni, kiegyensúlyozottabb életet élni. Sokáig csak gondolatként görgettem magam előtt, hogy jelentkezem egy mindfulness tanfolyamra, majd mikor szembejött Aliz posztja, a gondolat szándékká formálódott, és párommal közösen jelentkeztünk. Rengeteget adott ez a 10 hét, Aliz végtelen türelme, hozzáértése, és kedvessége minden alkalommal átsegített minket, vagy épp sikerélményt hozott. Szuper kis közösség alakult ki, ahova hiába különböző életkorú és helyzetű emberek érkeztek, mindenkinek egy célja volt: szeretetteljesen jelen lenni és fejlődni. A tanfolyam remekül volt felépítve, szépen fokozatosan mélyedtünk el a tudatos jelenlét gyakorlásában, Aliz végig bíztatott minket, hogy az órán kívül is nyugodtan kérdezzünk tőle, illetve minden alkalom után kaptunk releváns anyagot, amivel gyakorolhattunk. Nagyon hálás vagyok magamnak hogy belevágtam, és Aliznak is, aki teljes figyelmével volt velünk a tanfolyam alatt. Induljatok el, megéri. 🙂

 3. Zsuzsi

  Aliz fantasztikus empátiával és profizmussal csinálta az órákat, biztonságban éreztem magam is, az érzéseimet is. Sokat segített, és a csapat is lelkes volt, nem esett nehezemre kapcsolódni 😊 mindenkinek ajánlom a tanfolyamot, aki szeretne kicsit lassítani, tudatosabb lenni az életében. Csak javára válhat, ezt saját tapasztalatom mutatja!

 4. Timi

  Nekem sokat segített a tanfolyam abban, hogy magamhoz és másokhoz is kedvesebben, megértőbben és szeretettel tudjak fordulni.Szeretettel ajánlom 🙂

 5. Dóri

  Szívből ajánlom Mindenkinek Alíz mindfulness tanfolyamát! Pozitív kisugárzása úgy érzem jó hatással volt rám, a meditáció segített átvészelni egy nehéz időszakot. Azon leszek, hogy a továbbiakban is folytassam a gyakorlatokat és megmaradjon a lelki egyensúly az életemben.

 6. Betti

  Alízból árad, hogy együtt él minden tanítással és gyakorlattal, amiket megosztott velünk, éppen ezért volt számomra hiteles. Nem éreztem azt, hogy elvárás lenne, hogy mindennel egyből azonosulni tudjak és elkezdjem alkalmazni. Végig éreztem azt, hogy rajtam áll mihez kezdek azzal a rengeteg hasznos tudással, amit kaptam.

 7. Gábor

  Aliz midnfulness tanfolyamát jó szívvel ajánlom, tökéletes a belső úton járás elkezdéséhez és megtalálásához. Az órák jól felépített ütemben zajlottak, a szeretet és a tudás végig jelen volt Aliz által.

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük