VÁLLALATI PROGRAMOK

Cégeknek

Felgyorsult világunkban a tudatos jelenlét a munkahelyeken egyre fontosabbá válik, mert egyre több vállalat szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy segítse csökkenteni a munkavállalókra nehezedő nyomást. A stressz az egyik kiváltó oka annak, hogy a munkavállalók elégedetlenek, ami hatással van munkahelyi teljesítményükre is.

Azonban a tudatos jelenlét nem csak a stressz kezelésére van hatással, hanem ezen keresztül javítja a munkahelyi teljesítményt is. A teljesség igénye nélkül, néhány példa:

Javítja a fókuszt: A tudatos jelenlét hatással van az elme azon területére, ami az önszabályozással kapcsolatos. A megnövekedett önszabályozás következtében kevesebb időt töltünk például a neten céltalan szörfözgetéssel, ezáltal sokkal jobban tudunk koncentrálni az előttünk álló feladatokra és sokkal hatékonyabban oldjuk meg azokat.

Fejleszti a kapcsolati kézségeket: A tudatos jelenlét meditáció megnöveli a hippokampusz szürkeállományát. Ez az a terület, ami az öntudatossággal, együttérzéssel és önmegfigyeléssel kapcsolatos. Ezek a kézségek mind segítenek bennünket abban, hogy termékeny és kreatív kapcsolatokat építsünk. Ha képes az ember az éberségét fejleszteni, sokkal valószínűbb, hogy nagyobb értéket képvisel majd a csapatában és valószínűleg sokkal együttérzőbb lesz másokkal is.

Rugalmassá tesz: Alapvető fontosságú, hogy hatékonyan és gyorsan tudjunk reagálni a folyamatosan változó kihívásoknak. Minél többet gyakorlunk, minél többször tesszük ki magunkat annak, hogy másképp oldjunk meg feladatokat, hogy tanuljunk és hogy a bizonytalanságban önbizalomra találjunk, annál rugalmasabbá válunk. A rugalmasságnak kiemelt szerepe van a vezetői teljesítményben és ez a képesség tipikusan jelen is van olyan vezetőkben, akik képesek a prioritásokat megváltoztatni, ha erre szükség van és nyitottak arra, hogy az észlelésüket és a hiedelmeiket megváltoztassák.

Hatékonyabb probléma megoldást eredményez: A jobb koncentrációs kézség segít abban, hogy ne vonják el a figyelmünket folyamatosan a zavaró tényezők, így fontos problémák esetén sokkal tisztábban látni fogjuk a megoldásokat és olyan megoldásokat is megláthatunk, amiről nem is gondoltuk, hogy léteznek.

Vállalati programok

Kosár (0)

Kosár