Mindfulness mentoring

Mindfulness mentoring

Mi a mindfulness mentoring?

A mindfulness mentoring célja a mindfulness gyakorlás támogatása és a tudatosság fejlesztése és megszilárdítása, egy az úton előttünk járó mindfulness tanár segítségével.

Ha már végeztél mindfulness vagy vipassana tanfolyamot, akkor a mentoring lehetőséged ad arra, hogy:

  • megszilárdítsd a gyakorlásod,
  • tudatosabbá válj a hétköznapjaidban az életed minden területén,
  • jobban megértsd az érzelmeidet,
  • könnyebben és gyorsabban térj vissza a jelenbe,
  • elmélyítsd az önismereted,
  • felismerd szokásaid, mintáid és amennyiben szeretnéd támogat, hogy átírd ezeket

A folyamat során a mentorált gyakorolja a mindfulness meditációt és egyéb technikákat, amelyek segíthetnek az éberség és az önismeret fejlesztésében. A mentorált személyes célokat és kihívásokat oszthat meg a mentorral, aki segít a tudatosabb és pozitívabb megközelítés kidolgozásában.

Mindfulness mentoring során olyan témákra összpontosíthatunk, mint a stresszkezelés, az érzelmi intelligencia fejlesztése, az önbizalom növelése, a kapcsolatok javítása, az életcél megtalálása, illetve a boldog pillanatok intenzívebb és gyakoribb megélése. A mentorálás fókuszában mindig az áll, hogy a mentorált az életének különböző területein tudatosabbá váljon és pozitív változásokat hozzon létre.

Forrás: Unsplash – Charles Deluvio

egyéni vagy csoportos mentoring?

  • Egyéni mentoringot javaslok azoknak, akiknek szeretnék a mindfulness saját időbeosztások alapján megtanulni vagy tudatosságukat továbbfejleszteni.
  • Csoportos mentoringot akkor javaslom, haszeretsz emberek között lenni és kihasználnád egy csoport támogató erejét.

 

Forrás: Unsplash – Caleb George

Mentorálás vs. terápia

A mentorálás nem terápia és nem is helyettesíti a szakszerű pszichológiai ellátást. A mentoring elsődlegesen a mindfulness gyakorlatra összpontosít. A mindfulness meditációhoz vannak, akik a szorongás vagy múltbeli traumák feldolgozása miatt fordulnak és rájönnek, hogy a gyakorlás lehetővé teszi a problémák feltárását, miközben megtanulnak szeretettel és kedvesen fordulni önmaguk felé, azonban a mélyebb önvizsgálat során kiderülhet, hogy a mentoráltnak terápiára van szüksége. Amennyiben úgy látom, hogy így van javasolni fogom a terápiát és bizonyos esetekben terápia nélkül a mentoring folyamat nem is folytatható.

időpont és részvételi díj

A következő csoportos mentoring 2024 március 10-én indul. Az alkalmak vasárnap este lesznek megtartva 18:00 – 20:00 között online formában, kéthetente, összesen 8 alkalommal. A mentoring ára 56,000Ft/8 alkalom.

Egyéni mentoring időpont miatt kérlek keress meg.

Forrás: Unsplash – Compare fibre

Kosár (0)

Kosár