Önszeretet, önelfogadás tanfolyam

ÖNSZERETET ÉS ÖNELFOGADÁS

ÖNSZERETET ÉS ÖNELFOGADÁS A MEDITÁCIÓ EREJÉVEL

Ezen a 10 alkalmas tanfolyamon végigmegyünk azokon az “akadályokon”, amik blokkolják önmagunk szeretetét és elfogadását és finoman apránként elkezdjük feloldani ezeket a blokkokat. A tanfolyamon elméleti részek és meditációs gyakorlatok váltják egymást. A tanfolyam Jack Kornfield és Tara Brach tanításaira épül. A tanfolyamból akkor tudod kihozni a legtöbbet, ha a házi feladatokat gyakorlod és elkezded átültetni a hétköznapi életedbe.

Nem tudom megígérni, hogy a tanfolyam végére “kész” leszel, viszont reményeim szerint egy olyan támogatást kapsz, ami segíteni fog az életed hátralevő részében abban, hogy gyengédebb, szeretetteljesebb és együttérzőbb legyél önmagaddal.

AZ ÖNSZERETET, ELFOGADÁS FONTOSSÁGA

Sharon Salzberg könyvében egy Nora nevű hölgy ezt mondja:
“Mindig azt halljuk, hogy gyakoroljuk az önszeretetet, annak érdekében, hogy szeressünk másokat, de senki nem mondja hogyan szeressük önmagunkat.
Olyan, mintha ez mindenre gyógyír lenne. Szeretnem kell magam, hogy szeretetre találjak. Rengeteg ember keres úgy szerelmet, hogy nem szereti önmagát. Az önszeretet nehéz, mert itt van a legalkalmasabb ember, akit utalhatok.

Amikor a 20-as éveim végén jártam egy kedves barátom azt kérdezte tőlem:
– Tudod mennyire szeretlek?
Rögtön szomorúságot éreztem. – Nem, nem tudom, hogy mennyire szeretsz.
– Tudom, válaszolta.
Abban a pillanatban világossá vált számomra, hogy soha nem gondoltam magamra úgy, hogy szerethető lennék és rájöttem, hogy így nem volt lehetséges az sem, hogy szeretetet kapjak.”

MINDFULNESS MEDITÁCIÓS ALAPOK

A tanfolyamnak nem előfeltétele a Mindfulness meditációs tanfolyam, önálló tanfolyamként is elvégezhető, mégis, ha körültekintően haladnál előre, akkor javaslom, hogy a Mindfulness tanfolyammal kezd és utána folytasd ezzel, mintegy második lépcsőként. Ha bizonytalan vagy hogy neked való ez a tanfolyam, kérlek szólj és segítek.

KINEK JAVASLOM EZT A TANFOLYAMOT?

 • aki szabotálja a boldogságát,
 • aki túl kritikus önmagával, vagy másokkal szemben,
 • aki nehezen éli meg a szeretet és öröm érzését az életében,
 • aki szeretné jobban megismerni önmagát,
 • akik már végeztek mindfulness tanfolyamot és szívesen elmélyítenék ismereteiket

   

KINEK NEM JAVASLOM EZT A TANFOLYAMOT?

Fontos, hogy ne akkor kezdj bele a tanfolyamba, ha érzelmileg nagyon instabil vagy, vagy ha depressziósnak érzed magad vagy bizonyítottan depresszióval küzdesz. Ezek az érzések felerősödhetnek meditáció közben. Ha az elmúlt időszakban komoly érzelmi megterhelés ért (például: válás, szeretett személy elvesztése, egészségügyi problémák) mindenképp beszélj egy szakemberrel, hogy javasolja-e neked a tanfolyamon való részvételt. Nagyon fontos, hogy a meditációs gyakorlás nem pszichoterápia és nem helyettesíti a szakszerű pszichológiai kezelést, azonban bizonyos esetekben hatékonyan ki tudja egészíteni azt.

MI JÁR A TANFOLYAMHOZ?

 • Minden alkalomhoz külön refexiós lapot fogsz kapni, ami segít abban, hogy még jobban elmélyítsd az adott témához kapcsolódó tudásod.

 • Minden alkalomhoz külön meditációs hanganyagot fogsz kapni, ami támogatja a gyakorlásodat.

 • A tanfolyam közben vagy végén 60 perces ingyenes beszélgetés, ha olyan kérdésed van, amit a csoportban nem szeretnél feltenni.

   

TEMATIKA:

 1. Szeretetben élni
 2. A jelen pillanat szeretete
 3. A szabadságtól való félelmünk
 4. Megbarátkozni a nehézségekkel
 5. Megbocsátás és együttérzés
 6. A tökéletlenség és a nyitottság ajándéka
 7. Az egyensúly: belső éberség, külső nyugalom
 8. Értékeid felfedezése
 9. Ki akarsz lenni? Hogy akarsz élni?
 10. A boldogságod a kezedben van

HELYSZÍN, TANFOLYAMI IDŐPONTOK, RÉSZVÉTELI DÍJ:

XIII. kerület, Balzac utca 39, félemelet

A tanfolyam minden hétfőn 18:00 és 20:00 között kerül megtartásra 10 héten keresztül.

Időpontok: 09.18; 09.25; 10.02; 10.09; 10.16; 10.30; 11.06; 11.13; 11.20; 11.27

A tanfolyam díja 60,000 Ft. Early bird: 50,000 Ft augusztus 31-ig. Részvételedet a jelentkezési díj befizetésével tudod véglegesíteni. A jelentkezőket a befizetés sorrendjében tudom regisztrálni. A tanfolyam létszámkorlátos, maximum 10 fő tud részt venni rajta.

JELENTKEZÉS MENETE:

Jelentkezési szándékodat a lenti Jelentkezés gombra kattintva tudod elindítani. Jelentkezésed után egy díjbekérőt fogok neked küldeni, amire elutalhatod a tanfolyam részvételi díját, ezzel biztosítva a helyedet a tanfolyamon.

VÉLEMÉNYEK

Mivel a tanfolyam órái egymásra épülnek, ezért akkor javaslom a részvételt, ha úgy tudod időzíteni az életed, hogy az összes alkalmon részt tudj venni. Ha egy alkalom elmarad, azt van módod még pótolni.

A tanfolyam során az elméleti és gyakorlati részek váltják egymást. A gyakorlás után páros megosztó körök vannak, ahol mindenki elmondhatja mit tapasztalt. Az egymástól tanulás fontos része a tanfolyamnak. Természetesen élményeidből annyit osztasz meg, amennyit jónak érzed és a bizalmi kereteket a tanfolyam elején lefektetjük.

 

Igen, van módod részletfizetésre, ha azt érezed, hogy anyagi helyzeted nem engedi most, hogy egy összegben fizesd ki a tanfolyamot. Ezt kérlek jelezd jelentkezésedkor.

Kosár (0)

Kosár