Önszeretet, önelfogadás tanfolyam

ÖNSZERETET ÉS ÖNELFOGADÁS

ÖNSZERETET ÉS ÖNELFOGADÁS A MEDITÁCIÓ EREJÉVEL

Ezen a 10 alkalmas tanfolyamon végigmegyünk azokon az “akadályokon”, amik blokkolják önmagunk szeretetét és elfogadását és finoman apránként elkezdjük feloldani ezeket a blokkokat. A tanfolyamon elméleti részek és meditációs gyakorlatok váltják egymást. A tanfolyam Jack Kornfield és Tara Brach tanításaira épül. A tanfolyamból akkor tudod kihozni a legtöbbet, ha a házi feladatokat gyakorlod és elkezded átültetni a hétköznapi életedbe.

Nem tudom megígérni, hogy a tanfolyam végére “kész” leszel, viszont reményeim szerint egy olyan támogatást kapsz, ami segíteni fog az életed hátralevő részében abban, hogy gyengédebb, szeretetteljesebb és együttérzőbb legyél önmagaddal.

giulia-bertelli-dvXGnwnYweM-unsplash (1)
Forrás: Unsplash – Guilia Bertelli

AZ ÖNSZERETET, ELFOGADÁS FONTOSSÁGA

Sharon Salzberg könyvében egy Nora nevű hölgy ezt mondja:

“Mindig azt halljuk, hogy gyakoroljuk az önszeretetet, annak érdekében, hogy szeressünk másokat, de senki nem mondja hogyan szeressük önmagunkat.
Olyan, mintha ez mindenre gyógyír lenne. Szeretnem kell magam, hogy szeretetre találjak. Rengeteg ember keres úgy szerelmet, hogy nem szereti önmagát. Az önszeretet nehéz, mert itt van a legalkalmasabb ember, akit utalhatok.
Amikor a 20-as éveim végén jártam egy kedves barátom azt kérdezte tőlem:
– Tudod mennyire szeretlek?
Rögtön szomorúságot éreztem. – Nem, nem tudom, hogy mennyire szeretsz.
– Tudom, válaszolta.
Abban a pillanatban világossá vált számomra, hogy soha nem gondoltam magamra úgy, hogy szerethető lennék és rájöttem, hogy így nem volt lehetséges az sem, hogy szeretetet kapjak.”

Az, hogy Nora rájött, sosem gondolt önmagára úgy, mint akit szerethetnek, sajátosan tükrözi az önszeretettel kapcsolatos kihívásokat. Sok ember küzd az önmaga iránti elfogadással és szeretettel, és néha mások szeretetének elfogadása is nehézséget okoz.
Az idézetben lévő beszélgetés arra is rávilágít, hogy az önszeretet megtapasztalása néha a külső megerősítés hiányában is kihívás lehet. Fontos tudni és elfogadni, hogy a külső szeretet és megbecsülés csak egy része a teljes képnek, és az önszeretet elsősorban belülről fakad.

Ez a történet arra is emlékeztethet, hogy az önmagunkkal való kapcsolatunknak meghatározó szerepe van abban, hogyan éljük meg és adjuk át a szeretetet másoknak.

MINDFULNESS MEDITÁCIÓS ALAPOK

lesly-juarez-DFtjXYd5Pto-unsplash
Forrás: Lesly Juarez

A tanfolyamnak előfeltétele, hogy tisztában legyél a mindfulness meditációs alapokkal. Ha végeztél már mindfulness vagy vipassana tanfolyamot, akkor szeretettel várlak ezen a tanfolyamon. Ez az alap lehetővé teszi, hogy mélyebben és gyümölcsözőbben vegyél részt a programban.

KINEK JAVASLOM EZT A TANFOLYAMOT?

 1. Aki szabotálja a boldogságát: A tanfolyam segíthet azoknak, akik észreveszik, hogy saját maguk állhatnak az életükben tapasztalt boldogság és elégedettség útjába.
 2. Aki túl kritikus önmagával, vagy másokkal szemben: Az önkritika és mások kritizálása gyakran akadályozza az egészséges kapcsolatokat és az önmagunkkal való jó viszonyt. A tanfolyam lehetőséget kínálhat a kritikus gondolatok és érzések kezelésére.
 3. Aki nehezen éli meg a szeretet és öröm érzését az életében: Azoknak, akik szeretnék elmélyíteni a szeretet és öröm érzését, a tanfolyam meditációk és elméleti részek segítségével lehetőséget teremthet a pozitív érzések kifejezésére és megtapasztalására.
 4. Aki szeretné jobban megismerni önmagát: A mindfulness gyakorlatok és elméleti részek lehetővé teszik az önmegfigyelést és az önismeret fejlesztését.
 5. Akik már végeztek mindfulness tanfolyamot és szívesen elmélyítenék ismereteiket: Azoknak, akik már rendelkeznek alapvető mindfulness ismeretekkel, a tanfolyam további mélységet és személyre szabott gyakorlatokat kínálhat a tudatosság és önismeret továbbfejlesztéséhez.

KINEK NEM JAVASLOM EZT A TANFOLYAMOT?

Fontos, hogy ne akkor kezdj bele a tanfolyamba, ha érzelmileg nagyon instabil vagy, vagy ha depressziósnak érzed magad vagy bizonyítottan depresszióval küzdesz. Ezek az érzések felerősödhetnek meditáció közben. Ha az elmúlt időszakban komoly érzelmi megterhelés ért (például: válás, szeretett személy elvesztése, egészségügyi problémák) mindenképp beszélj egy szakemberrel, hogy javasolja-e neked a tanfolyamon való részvételt. Nagyon fontos, hogy a meditációs gyakorlás nem pszichoterápia és nem helyettesíti a szakszerű pszichológiai kezelést, azonban bizonyos esetekben hatékonyan ki tudja egészíteni azt.

MI JÁR A TANFOLYAMHOZ?

 • Minden alkalomhoz külön refexiós lapot fogsz kapni, ami segít abban, hogy még jobban elmélyítsd az adott témához kapcsolódó tudásod.

 • Minden alkalomhoz külön meditációs hanganyagot fogsz kapni, ami támogatja a gyakorlásodat.

 • A tanfolyam közben vagy végén 60 perces ingyenes beszélgetés, ha olyan kérdésed van, amit a csoportban nem szeretnél feltenni.

   

TEMATIKA:

 1. Szeretetben élni
 2. A jelen pillanat szeretete
 3. A szabadságtól való félelmünk
 4. Megbarátkozni a nehézségekkel
 5. Megbocsátás és együttérzés
 6. A tökéletlenség és a nyitottság ajándéka
 7. Az egyensúly: belső éberség, külső nyugalom
 8. Értékeid felfedezése
 9. Ki akarsz lenni? Hogy akarsz élni?
 10. A boldogságod a kezedben van

HELYSZÍN, TANFOLYAMI IDŐPONTOK, RÉSZVÉTELI DÍJ:

Tanfolyam első alkalma: 2024.02.29 csütörtök 18:00-20:00 között, ezt követően még 9 hétig fogunk találkozni, minden csütörtökön

A tanfolyam díja 70,000 Ft, amennyiben nálam végeztél mindfulness tanfolyamot, még tavalyi áron tudsz csatlakozni. Részvételedet a jelentkezési díj befizetésével tudod véglegesíteni. A jelentkezőket a befizetés sorrendjében tudom regisztrálni. Fontosnak tartom, hogy mindenkinek legyen lehetősége elvégezni a tanfolyamokat. Amennyiben anyagi helyzeted most nem engedi és szükséged lenne támogatásra, kérem jelentkezz.

JELENTKEZÉS MENETE:

Jelentkezési szándékodat a lenti Jelentkezés gombra kattintva tudod elindítani. Amennyiben még nem ismerjük egymást, egy rövid 30 perces online beszélgetésre invitállak, hogy egy kicsit megismerhessük egymást és feltehesd kérdéseidet. Jelentkezésed után egy díjbekérőt fogok neked küldeni, amire elutalhatod a tanfolyam részvételi díját, ezzel biztosítva a helyedet a tanfolyamon.

VÉLEMÉNYEK

Mivel a tanfolyam órái egymásra épülnek, ezért akkor javaslom a részvételt, ha úgy tudod időzíteni az életed, hogy az összes alkalmon részt tudj venni. Ha egy alkalom elmarad, azt van módod még pótolni.

A tanfolyam során az elméleti és gyakorlati részek váltják egymást. A gyakorlás után páros megosztó körök vannak, ahol mindenki elmondhatja mit tapasztalt. Az egymástól tanulás fontos része a tanfolyamnak. Természetesen élményeidből annyit osztasz meg, amennyit jónak érzed és a bizalmi kereteket a tanfolyam elején lefektetjük.

 

Igen, van módod részletfizetésre, ha azt érezed, hogy anyagi helyzeted nem engedi most, hogy egy összegben fizesd ki a tanfolyamot. Ezt kérlek jelezd jelentkezésedkor.

Kosár (0)

Kosár