Rólam

Bemutatkozás
P1100955-2(1)

Üdvözöllek. Adamcsek Aliznak hívnak. A meditációhoz egy nehéz élethelyzet vezetett el, hosszú éveken keresztül szerettem volna teherbe esni, de ez nem sikerült. Ettől rengeteg csalódottság, szomorúság és feszültség gyűlt bennem össze és eléggé lehangolttá váltam, ami hatással volt a környezetemre is.

Mindenfélével próbálkoztam, hogy jobban legyek, tradícionális és kevésbé tradícionális módszerekkel, de valahogy semmi sem enyhítette a sikertelenségem fájdalmát.

Aztán egy kedves coach ismerősöm javasolta, hogy próbáljak meg meditálni, mert ő nagyon sok jót hallott róla. A javaslat az volt, hogy 90 napon keresztül minden nap 20 percre üljek le és koncentráljak egy pontra. Ha bármikor megszakítom a folyamatot, akkor újra kezdődik a 90 nap. Úgy döntöttem, hogy megpróbálom. Egy idő után aztán azt tapasztaltam, hogy sokkal nyugodtabb vagyok és valahogy a helyzetemmel kapcsolatban is sokkal elfogadóbbá váltam. Szerettem volna megérteni hogyan történhetett bennem ez a változás. Miért nem aggódom már annyira a jövőn? Hova tűntek a szorongásaim?

Kerestem-kutattam és végül eljutottam Jack Kornfiledhoz és Tara Brach-hoz. Jack Kornifield Therevada buddhista szerzetes és pszichológus, Tara Brach is pszichológus és a buddhizmus elkötelezett támogatója.

Elolvastam a könyveiket, aztán először elvégeztem egy 3 hónapos online képzésüket, ami elvezetett végül egy kétéves meditációs tanári képzéshez.

Nem voltam benne biztos, hogy tanítani szeretnék, inkább úgy vágtam neki, hogy ha meditációs tanár nem is leszek az életemre biztosan nagy hatással lesz. Így is lett, rengeteget tanultam tőlük az elme működéséről, az érzelmekről, az együttérzésről, szeretetről és önmagunk elfogadásáról, ez aztán rengeteg változást hozott az életemben és a gondolkodásomban is. A tanfolyam gyakorlati részének következtében kezdtem el tanítani, így 2019 óta tartok tanfolyamokat, hosszabb és rövid előadásokat, meditációs gyakorlásokat, kipróbáltam a Mindfulness meditációt hátrányos helyzetű gyerekekkel és nagy szerencsémre megnézhettem azt is, hogyan működik a Mindfulness vállalati környezetben. Ezt az utat szeretném folytatni a jövőben is, ehhez kínálok különböző programokat az érdeklődőknek.

Hiszek benne, hogy van mód arra, hogy minőségileg más életet élhessünk. Hiszek abban, képesek vagyunk változni és kezünkbe venni az életünket. Hiszek abban, hogy megtanulhatjuk igazán szeretni és elfogadni magunkat, ami el fog vezetni mások szeretetéhez és elfogadásához is. Hiszek abban is, hogy ehhez idő kell és elkötelezettség is. A Mindfulness meditáció gyakorlása nem csak a saját életünkre lesz hatással, hanem mindenkire, akivel kapcsolatba kerülünk.

Szeretettel várlak a programjaimon, ha szeretnél Te is tenni azért, hogy egy boldogabb és kiegyensúlyozottabb életet élhess.

 

Kosár (0)

Kosár